Home > E-maristes > Circulars > Br. Emili Turú - 02/01/2012Wherever you go

Rule of Life of the Marist Brothers


  


Social networking

Marist Brothers

RSS YouTube FaceBook Twitter

 

 


Calls of the XXII General ChapterFMSI


Archive of updates

 

Marist Calendar

20 April

Saint Agnes of Montepulciano, Virgin and Abbess.
1847: Br. Jacinto was assassinated in St. Christopher, Solomon Islands
1955: St. Marcellin’s remains were exhumed a second time

Marist Calendar - April

Hij gaf ons de Naam van Maria

 

Br. Emili Turú
02/01/2012 - Vol. XXXII, n. 1
Circular 412

Download PDF (1 MB) Download WORD (260 kb)

In other languages
Deutsch  English  Español  Français  Italiano  Português  

Noot van de vertaler:

Hoewel het vanuit het secretariaat van de Provincie West- en Midden-Europa gebruikelijk is zowel de term “broeders” als “fraters” te gebruiken, is ervoor gekozen in dit schrijven alleen de term “broeders” te gebruiken; dit om de leesbaarheid te bevorderen.

Deze circulaire, de 412e in de rij van circulaires die sinds onze oprichting zijn geschreven, is onderdeel van een traditie die teruggaat tot de heilige Marcellinus Champagnat, die in 1828 zijn eerste circulaire opstelde. Sindsdien beslaan ze bij elkaar duizenden pagina’s, geschreven in de stijl die bij de betreffende persoon en periode paste, met nieuws over de gemeenschap, informatie, instructies, aanbevelingen, overwegingen over ons leven en onze zending, et cetera. Elke circulaire is een uiting van de wens te bouwen aan een gemeenschap die zich rond de kern verenigt.

Interessant vind ik de realisatie dat het woord “circulaire”, los van de betekenis die we het hier geven, ook gerelateerd is aan het woord “cirkel”. Zoals bekend waren de ronde tafels tijdens ons laatste Algemene Kapittel een belangrijk symbool van luisteren en gesprek, en beetje bij beetje is dat in het hele Instituut ingeburgerd geraakt.

Ik hoop dat de volgende bladzijden aan de verdere opbouw van onze gemeenschap mogen bijdragen en aan de voortzetting van de dialoog die wij open en constructief met elkaar voeren, als degenen die samen verantwoordelijk zijn voor de zending die ons is toevertrouwd.

3982 visits